Основна школа Бранко Радичевић у Прибоју

Основана 1888. Ученици и наставници остварили велики број успеха у дугој историји уз традиционално добру сарадњу са локалном заједницом. Добродошли на наш веб портал!

 

ОШ ''Бранко Радичевић'' Прибој

 

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ''ДРЖАВНО ПРВЕНСТВО ИСТРАЖИВАЧКИХ РАДОВА ОСНОВАЦА'' У БОРУ

Према Каталогу такмичења Министарста просвете и технолошког развоја у Бору је 23. априла одржано Републичко такмичење „Државно првенство истраживачких радова основаца“.

Ученици седмог разреда ОШ „Бранко Радичевић“ из Прибоја Валентина Којадиновић и Лука Комарица, чији је ментор и наставник математике проф. Мирјана Јечменица освојили су прво место за истражиачки рад из математике. Ученици основних школа из целе Србије у Бору су се надметали у седан научних дисциплина. Пред стручним комисијом ученици су бранили истраживачке радове. Математички тима из ОШ „Бранко Радичевић“ бранио је рад под називом „Валидност, поузданост и објективност статистичких података“. Најбољим ученицима уручене су медаље, а дипломе са потписом министра Вербића ће накнадно стићи у Прибој. Иначе за 25 година постојанја, кроз Регионални центар за таленте у Бор прошло је око 9000 талентованих ученика из целе Србије.

ПРОГРАМ ПРОСЛАВЕ 128. РОЂЕНДАНА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ ''БРАНКО РАДИЧЕВИЋ''

Поводом прослве 128. рођендана ОШ ''Бранко Радичевић'' у школи се планирају седмодневна дешавања под називом - Бранкова недеља, која обухватају следеће догађаје:
 
28. 03. понедељак - ЦЕНТРАЛНА ПРИРЕДБА у 12 часова у Дому културе
 
29. 03. уторак - ИЗЛОЖБА ГРАФИТА И ''РОМАНТИЧАН ДАН'' (млађи узраст)
 
30. 03. среда - ШАХОВСКИ ТУРНИР У послеподневним сатима
 
31. 03. четвртак - предавање о здравој исхрани др.Сенија Тоскић у 17 часова
 
01. 04. петак - ПРОДАЈНА ИЗЛОЖБА у дворишту школе од 10 до 14 часова
 
Дођите, чекамо вас!!

a

Na literarnom konkursu "Krv život znači" od preko 100 prispelih radova, stručni žiri u centrali Crvenog krsta u Beogradu odlučio je da prve tri nagrade odu u ruke učenika OŠ "Branko Radičević" i to 

1. mesto Aleksandar Raković 5-2, predmetni nastavnik Biljana Komarica

2. mesto Uroš Milačić 8-3, predmetni nastavnik Dragana Novković

3. mesto Elda Džeko 8-2, predmetni nastavnik Dragana Novković

Na opštinskom kvizu znanja"Šta znaš o Crvenom krstu" učenici četvrtog razreda naše škole, učiteljice Danijele Despić osvojili su drugo mesto.