Основна школа Бранко Радичевић у Прибоју

Основана 1888. Ученици и наставници остварили велики број успеха у дугој историји уз традиционално добру сарадњу са локалном заједницом. Добродошли на наш веб портал!

 

Новинарско-литерарна секција

ZAVRŠNA MANIFESTACIJA PROJEKTA PREKOGRANIČNE SARADNJE

           Učenici naše škole u subotu 21.9.2013. posetili su Dom kulture u Priboju povodom završne manifestacije projekta prekogranične saradnje Službe za socijalni rad iz Priboja i Bijelog Polja. Pre bogatog edukativnog i kulturnog programa u Domu kulture svi zajedno uživali smo u dečijim radovima izloženim u holu. Radovi su bili inspirisani prirodom i narodnom tradicijom, a u svečanom delu programa učenici su mogli pogledati, izemdju ostalog, i  odlomak iz dečije predstave "Kapetan Džon Piplfoks" Duška Radovića.

 

EVROPSKI DAN JEZIKA OBELEŽEN U ŠKOLI

         Manifestacija povodom "Evropskog dana jezika" održana je u holu škole 26.9.2013.godine.
Za decu nase škole ovo je bila vrlo zanimljiva manifestacija.Prezentovali smo razne informacije na tri jezika: engleskom, ruskom  i nemačkom.Deo moje ekipe je bio zadužen za nemački jezik.Mnogo učenika je razgledalo izložene knjige, rečnike, projekte na srpskom i nemačkom jeziku, kao i zastave.

Ovakvi dogadjaji su za našu školu veoma su važni, jer deca mogu naučiti nešto što do tada nisu znala i proširiti svoje vidike.

(autor Viktorija Javorac, VIII2, član novinarsko-literarne sekcije) 

            U četvrtak 26.09.2013. godine u holu Osnovne škole „Branko Radičević“ bila su izložena tri štanda. Svaki štand predstavljao je po jedan jezik - nemački, engleski i ruski. Na taj način učenici naše škole i nastavnici stranih jezika obeležili su Evropski dan stranih jezika. Na svakom štandu stajalo je po nekoliko učenika koji su objašnjavali zainteresovanim posetiocima ono sto ih je zanimalo. Tu se takodje moglo videti nešto o istoriji Nemačke, Rusije i Engleske i saznati nešto novo o jeziku običajima, kao i tradicije tih zemalja.

(autor Anja  Ćirković, VII3, član novinarsko-literarne sekcije)